søndag 22. august 2010

Engledo og ståltråd.

For et par år siden fikk jeg et kjempefint håndkle til jul av Snippenbritt.
Jeg liker det veldig godt. Når det trengs, blir det vasket i full fart og hengt opp igjen med en gang. Hun har applikert på engelen, og selv om det er vasket og tromlet utallige ganger, er det like fint. I utgangspunktet var det tenkt som julepynt på gjestetoalettet, men jeg bruker det hele året.

Jeg har lenge tenkt på å skaffe meg ei håndklestang til å henge det på. Både fordi det da kommer bedre til sin rett, men mest fordi det også tørker fortere etter bruk enn om det henger på en knagg. Jeg har dessuten lenge lett etter en ny dorullholder. Den gamle datt fra hverandre hele tiden. Jeg fant ikke det jeg lette etter. Enten var de for jålete, eller så var de for enkle. En dag vi ventet gjester fikk jeg en idé til hvordan jeg enkelt kunne fikse dette sjøl.

Å invitere gjester er forresten det lureste man kan gjøre hvis det begynner å hope seg opp med ting som burde vært gjort. Da fyker vi rundt her, min bedre halvdel og jeg, og fikser det meste i racerfart de siste timene før gjestene kommer.

Stress?
Så absolutt.
Men du verden så effektivt!


Jeg brukte den tykkeste ståltråden jeg hadde i sortementet. Formet den som jeg ville ha det, og skrudde dem fast i veggen. Til å skjule skruene brukte jeg disse fine zinkhjertene jeg hadde liggende. De kjøpte jeg på Emmas Verden til bordpynt da min yngste datter skulle konfirmeres i fjor. Jeg festet dem ved å slå inn en galvanisert spiker. Den passer perfekt i fargen.


Dorullholderen er føyd sammen som en krok og ei løkke. Da er det bare å hekte kroken ut når det skal skiftes rull. Og beviset på at det funker i praksis er vel at nå henger det alltid en rull der? Før sto den nye på vasken, mens den tomme hang igjen på holderen... Noen som kjenner seg igjen forresten? :)


Utfordringen kommer kanskje neste gang jeg får lyst til å male veggene, og må ta dem ned imens...

Den tid den sorg.


Nå har de hengt der en stund, og jeg er kjempefornøyd. Syns de passer godt sammen med resten av inventaret.
Det beste er at det kostet nesten ingenting. Og at jeg slapp å lete mer!


1 kommentar:

  1. For en koselig blogg!! Har kost meg gjennom alle innleggene:)

    Åse Berit

    SvarSlett